lauantai 15. joulukuuta 2012

Vastauksia ja vastausten odottelua

No niin, hetki saatiin odotella mutta viitaten kahteen aikaisempaan blogiin ja erityisesti avoimeen kirjeeseen  olemme saaneet kirjeen vastaanottajilta vastauksen. 

Helinä Ylisirniö, yksi vastaanottajista ja SEY:n toiminnanjohtaja, vastasi kertoen että kyseessä oli moka, minkä syytä eivät tiedä. Moka siis ei koske aiheettomia kommentteja Espanjasta tuotujen löytökoirien niputtamista samaan kasaan pentutehtaltujen itänaapureista trokattujen koirien kanssa, vaan moka oli IT-puolen juttuja. Kuulemma kamppis ja sivut oli tarkoitus lanseerata vasta 8.12 mutta jostain syystä sivut pelastakoira.fi olivat avautuneet jo 5.12. Sivut olivat päässeet keskeneräisenä maailmalle ja pelastakoira.fi sivusto-osoite oli vain työosoite. 

6.12 siis tuon avoimen kirjeen laitoin ja Facebookissa oli hyvin laajaa keskustelua Tuomiston kommennteihin liittyen. 7.12 sivut korjattiin toimimaan osoitteessa halpapentu.fi ja viittaukset sairaisiin ja luonnehäiriöisiin löytökoiriin Espanjasta poistettiin. 

Jäin sitten miettimään ja pohtimaan asiaa. Että miksi ihmeessä työosoitteeksi pentutehtailun vastaiselle kampanjoinnille on tehty osoite pelastakoira.fi minne jostain syystä oli kirjoiteltu näitä löytökoiravastaisia asioita. Ja miten ihmeessä sivut vuotavat vahingossa - tässä muodossa - liian aikaisin maailmalle. Pakostakin sitä alkoi miettimään, että voisihan asia olla esimerkiksi niin että pentutehtailusivuston ja kampanjan rinnalle olikin tarkoitus perustaa pelastakoira.fi sivusto sekä kampanja jonka tarkoituksena on puhua rescuetoimintaa vastaan, ja nämä kommentit olivat sielä ihan tarkoituksella. 

Laitoin sitten vastauksen perään, jossa myös tätä kyselin ja kerroin että tästä sivuston mokasta johtuen aika monelle on jäänyt kampanjasta pahamaku suuhun ja kampanjan tahojen varmastikin kannattaisi pahoitella asiaa ja selventää asiaa julkisesti. Ylisirniö palasikin vielä, kertoen että syy oli keskeneräisyys, ja että kamppista varten hankkivat 8 eri nettiosoitetta joista tämä pelastakoira.fi oli yksi, ja väliaikaisosoitteena käytetty. Myös teknisistä paketeista hän kirjoitteli sekä Googlen Adwords asioista. 

Myös Kennelliiton Unhola laittoi tässä vaiheessa vastauksen kertoen, että he olisivat vastanneet kuten Ylisirniökin vastasi, ja muihin kannanottoihin he eivät lähde.

Selvä. Kiitos näistä. Tosin - edelleenkään en ymmärrä miksi ne Espanjasta tuodut koirat piti sekoittaa tähän soppaan, ja jos kyseessä oli kerran virhe niin eikö silloin olisi aihetta edes julkisesti pahoitella asiaa? 

Tässä viikolla oli myös Huomenta Suomi ohjelmassa esiintymässä Viestintäpäälliikkö Unhola kampanjaan liittyen. Aivan yllättäen, kesken kampanjasta ja julisteista puhuttaessa toimittaja kysyy että "mites nämä löytökoirat maailmalla, mitä niille pitäisi tehdä". Unhola ehdotti, että niitä kannattaisi auttaa sielä paikan päällä ja vaikka miettiä jos koirille saisi sinne jonkin eläinsuojelukeskuksen kyhättyä missä ne koirat voisi olla. Erikoinen kysymys, keskellä keskustelua pentutehtailun vastaisesta kampanjoinnista. Miksi löytökoirat oli tässäkin yhteydessä otettu mukaan, yhdellä kysymyksellä ja vastaajana oli vain ja ainoastaan Kennelliiton edustaja? Jos ulkomaisten löytökoirien auttaminen ja tilanne halutaan ottaa esiin niin eikö silloin asiaan pitäisi olla vastaamassa myös siihen perehtynyt henkilö? Henkilö joka olisi osannut Unholan kommentin jälkeen kertoa että "Koiria autetaan myös paikallisesti, Suomessakin toimii useita yhdistyksiä jotka eivät harjoita adoptiota ollenkaan vaan vievät apua ja tukevat kohdemaissa. Ja ne ketkä etsii koirille koteja Suomesta tukevat myös paikallisesti - joko suoraan tai paikallisten yhteistyökumppaneiden kautta. Yksityisten ja yhdistysten varoilla on rakennettu useita eläinsuojia koirille kohdemaissa." 

Huomenta Suomen yksipuolinen haastattelu sai monen rescueihmisen veret kiehahtamaan ja kysymään että miksi asia oli vedetty haastatteluun mukaan. Palautteita on lähtenyt Huomenta Suomelle. Kyseenalaistin kulkukoirien vetämistä haastatteluun  palautteessani, kuten teki myös Kodittomien Koirien Ystävät ry:n tiedottaja Marianna Lammi. Marianna kirjoitti asiasta myös Unholalle haastatteluun liittyen - ja ehdotti myös että Kennelliiton ja rescuejärjestöjen olisi hyvä tehdä enemmän yhteistyötä jotta lailliset ja laittomat maahantuonnit osattaisiin erottaa toisistaan. Kumpanenkin meistä odottelee edelleen vastausta Huomenta Suomen toimituksesta, sekä Marianna Unholalta. 

Mutta eiköhän tämä asia ole jokseenkin taputeltu, ainakin toistaiseksi. 

-Kati- 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti