tiistai 29. tammikuuta 2013

Mukava aamupäivä oppilaitoksessa!

Saimme Dandyn kanssa kutsun Hyvinkäälle HYRIA oppilaitokseen jossa vietimme mukavan aamupäivän. Kävimme kertomassa eläintenhoitajaksi opiskeleville nuorille koirien tilanteesta yleensä Espanjassa, rescuetoiminnasta sekä yhdistyksestämme. Lisäksi pääsimme tutustumaan myös koulun eläimiin - pieneläimiin ja hieman isompiin. Vähän jäi jännittämään joko jo lasketun aikansa ylittänyt tuleva äitilehmä alkoi synnyttämään pian käyntimme jälkeen. Koululla on tarkat säännöt liittyen valokuvien julkaisemiseen joten laitan tähän vain kuvan Jennistä ja Dandystä. Jenni opiskelee itsekin ko luokalla ja auttoi järjestämään vierailumme.


Dandy jaksoi hienosti koko puolitoistatuntisen kuunnella, kuten myös oppilaat. Dandy oli mukana kertomassa elävänä esimerkkinä podencon uudesta mahdollisuudesta parempaan elämään.

Kun itse tapaa hyvin paljon ihmisiä jotka ovat tavalla tai toisella rescueiden kanssa tekemisissä, sitä luulee, että kaikki tietävät siitä, mikä se koirien tilanne Espanjassa on ja kuinka niitä voi auttaa. On hyvin opettavaista itsekin huomata että enemmistö ei asiasta tiedä. Huomasin monen nuoren jopa silmiin ilmestyvän lähestyvien kyyneleiden kiillon ja kääntävän päänsä pois kun näytin kuvia, ja kerron korutonta tarinaa tappotarhoilta, kaltoinkohdelluista ja metsästäjien murhaamista koirista. Myös määrät joita koiria hyljätään ja tapetaan Espanjassa sai monen ällistymään. Puhuimme Suomen ja Espanjan erilaisesta tilanteesta liittyen löytöeläimiin, myyteistä mitä rescuekoirien ympärillä pyörii, yhdistyksemme toiminnasta ja iloista ja haasteista, sekä liikuttavista hetkistä joita vapaaehtoistyö koirien parissa tuo eteen.

Kerroin luennon loppuvaiheessa, että usein meltä kysytään, mikä järki tuossa hommassa on, kun ei niitä kaikkia kuitenkaan voi auttaa. Luokan keskivaiheilta nousi käsi, ja opiskelija kertoi kerran kuullensa sanonnan, että "et voi pelastaa kaikkia maailman koiria, mutta yhden koiran koko maailman voit." Paremmin asiaa tuskin voi kiinteyttää. Oli ilo olla jakamassa tietoa asiasta oppilaille, jotka todennäköisesti tulevat valmistuttuaan kohtaamaan myös rescuekoiria työssään. Kiitos Hyrialle, Jennille ja henkilökunnalle että saimme tulla! Ja kiitos opiskelijoille kuuntelemisesta ja kiinnostuksesta työtämme ja kodittomia koiria kohtaan. Toivottavasti pystyimme Dandyn kanssa  antamaan teille tietoa ja pohjustusta rescuekoiriin liittyen.

Esityksemme aloitusslide.

Kati ja Dandy

Ps. Jos teidän oppilaitoksenne tai vastaava taho on kiinnostunut kutsumaan meidät paikan päälle kertomaan työstämme ja rescuekoirista sekä koirien tilanteesta Espanjassa, ota yhteyttä kati@espanjankoirat.com 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti